Työelämän mahdollisuuksia jokaiselle: Sellon ja Liven yhteistyö tukee monimuotoisuutta
Live-säätiön toiminta on keskittynyt erityistä tukea tarvitsevien kouluttamiseen, työllistymiseen ja kuntouttamiseen. Live työskentelee sen hyväksi, että mahdollisimman moni pystyy toimimaan suomalaisen yhteiskunnan täysipainoisena jäsenenä.
”Mielestämme jokaisella on oikeus työhön ja osallisuuteen yhteiskunnassa. Liven tavoitteena onkin etsiä jokaiselle yksilöllinen reitti koulutukseen tai työelämään, sillä kaikilla on oikeus kokea olevansa osa yhteiskuntaa, jossa ketään ei jätetä ulkopuolella eikä puhuta heikkona lenkkinä”, kertoo asiakkuuspäällikkö Annika Lipponen.
”Livessä opiskelu tukeutuu yhteistyöverkostoihin. Sellona näemme tärkeäksi olla mukana näin konkreettisessa tekemisessä tarjoten opintoihin liittyviä harjoittelupaikkoja ja työelämään tutustumista kauppakeskuksen monipuolisessa maailmassa”, kertoo Sellon markkinointipäällikkö Maiju Pulju.
Livellä on vahvat verkostot useiden erilaisten toimijoiden kanssa, joita kaikkia yhdistää halu tuottaa yhteiskunnallista hyvää - konkreettisesti.
”Kauppakeskus Sellon kanssa olemme tehneet säännöllistä yhteistyötä jo viiden vuoden ajan ja yhteistyön muotoja kehitetään jatkuvasti yhdessä lisää”, Lipponen iloitsee.
Työharjoittelua ja työn opiskelua aidossa ympäristössä
Livellä lähtökohta on, että opiskelijoiden opiskelu on työelämälähtöistä.
”Kauppakeskuksena meillä on ollut tässä mahtava tilaisuus olla mukana tarjoamassa aito oppimisympäristö käytännön harjoittelun ja tekemisen kautta”, Pulju kertoo.
Liven merkonomiopiskelijat, muusikko- ja tanssiopiskelijat, artesaaniopiskelijat sekä TELMA-opiskelijat (Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus) ovat pitäneet kauppakeskuksessa jo useamman kerran muun muassa pop-up -myymälää sekä toteuttaneet tapahtumia.
”Opiskelijat ovat järjestäneet erilaisia tapahtumia aina keväisin ja syksyisin. Tämän syksyn tempaus on mukavasti viikolla ennen isänpäivää. Siellä tanssi- ja muusikkopuolen opiskelijat pitävät esityksiä ja lisäksi on jälleen myös pop up -myymälä, jossa on myynnissä Liven artesaani- ja TELMA-opiskelijoiden tekemää käsityötä”, Lipponen kuvailee.
Hän korostaa, että pop up -myymälöiden pitäminen on opiskelijoille konkreettinen oppimisen paikka oman myymälän pystyttämisestä purkuun, tuotteiden esille laitosta, myyntityöstä sekä inventoinnista: ”Myös vastuullisuus on voitu huomioida, sillä tuotteet ovat käsityötä ja niiden tekemisessä on käytetty mahdollisuuksien mukaan kierrätysmateriaaleja.”
Monenlaisia tehtäviä tarjolla
Tapahtumien ja pop up -myymälöiden lisäksi Liven opiskelijoita on ollut Sellon eri liikkeissä ja myymälöissä harjoittelujaksoilla. Lisäksi TELMA-ryhmän opiskelijoita on ollut puhdistuspalvelutehtävissä Lassila & Tikanojan kautta sekä kiinteistöpuolen opiskelijoita suorittamassa opintojaan kiinteistöhoidon tehtävissä.
Pulju toteaa myös Sellon saavan yhteistyöstä konkreettista hyötyä.
”Opiskelijat ovat olleet tekemässä meille muun muassa asiakastyytyväisyyskyselyitä, joiden perusteella olemme voineet kehittää omia toimiamme. Opiskelijoilta saamme myös näkökulmaa siihen, miten Sello toimii monimuotoisuuden näkökulmasta ja huomioi erilaisten asiakasryhmien tarpeita ja vaikkapa esteettömyyteen liittyviä asioita kauppakeskuksessamme.”
Yhteistyössä on voimaa!